maandag 9 januari 2012

De herhaling

Vandaag leek wel een herhaling van enkele dagen geleden in Griekenland, toen zat iedereen vast in de modder, nu zat iedereen vast in het mulle zand. Behalve wij (net als toen); wij kwamen er doorheen. Het is ongelooflijk (je kunt het ook stuurmanskunst en goed navigeren noemen), maar er waren slechts vier auto's op tijd; een grote 4x4, de Subaru (ook 4x4), de lichtgewicht Porsche met de super-ervaren Dakar chauffeur en wij. De rest, inclusief wonderboy Owen en de girls, zaten vast in het zand. Wel hebben we wat tijd verloren op de toppers, zeker in de tweede test, maar - by far - niet zoveel als de mensen die vast kwamen te zitten. Sommige zeggen zelfs dat we de derde plek hebben veroverd; hoe is het mogelijk met een directie-auto!

We hebben het (en de verjaardag van Renger) uitgebreidt gevierd met de Vlamingen op de pakeerplaats, die toverde de meest geweldige lekkernijen uit de achterklep van hun Toyota Landcruiser; crackers met tonijn, foie-grass, salami, verse beenham, champagne en bier (de drank moest op, want het mag Saudi-Arabiƫ niet in). Ondertussen hebben we de papierwinkel afgehandeld met de Egyptische douaniers, die wederom motornummers en chassis-nummers moesten controleren. Wederom op zijn Egyptisch, veel gedoe en weinig resultaat. Alleen het overschrijven van het motornummer is al een evenement, want ze zijn niet gewend om ons schrift te schrijven. Daarna moet nog tot driemaal toe een 'baas' de papier goedkeuren, maar uiteindelijk (ondertussen genietend van de Vlaamse lekkernijen) kwam het goed.

Nu hebben we enkele uren rust in een resort aan de Rode Zee en vanavond laat pakken we de ferry naar Saudi-Arabiƫ, al zijn er wat geruchten dat de ferry niet vaart en dat we tot morgen moeten wachten. Nou ja, we zien wel. Straks lekker dineren en nog meer feestelijkheden ter gelegenheid van Rengers verjaardag. Vanochtend het fotoboek overhandigd, dat was een groot succes.

Ik ben blij dat we Egypte gaan verlaten, wat een chaotisch land. Vanochtend, tijdens de pauze, zagen we vlak voor onze neus een typisch Egyptisch ongeluk; een auto die veel te snel reed, moest uitwijken voor een geparkeerde vrachtauto en knalde op een personenauto. Veel schade, gelukkig geen persoonlijke ongelukken, maar ik moest er wel even van slikken; ik zag het gebeuren. Toch is het niet verwonderlijk als je ziet hoe de Egyptenaren zich in het verkeer gedragen, al vrees ik dat we dergelijk gedrag nog meer zullen zien in Afrika.


6 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, ik was na alle berichten over vast zittende auto's erg benieuwd hoe het met jullie was gegaan. Super hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. NOS Journaal Storm en Mara9 januari 2012 om 18:13

    Storm: Er is afgelopen weekend een diefstal gepleegd in een museum in Athene van 2 schilderijen.

    Mara: 1 van Picasso en 1 van Mondriaan. We vermoeden dat Renger Guliker en Pim 't Hart hier achter zitten.

    Storm: Inderdaad het zou zo geweest kunnen zijn omdat Renger een kadootje voor z'n verjaardag wilde hebben.

    Mara: en hij bang is dat hij het met z'n tweetjes zou moeten vieren zonder kadootjes.

    Hele fijne verjaardag Opa en dikke kus van Mara Storm en Renee XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb je de hele middag gevolgd en had al gezien dat Owen en de girls vast zaten .Ik had algehoopt op zoiets.Nu eerst de echte uitslag afwachten Toi,Toi voor de volgende dag Puck enJan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Renger,
    Nog een keer proberen je te feliciteren met je verjaardag. Van harte en een goede reis verder.
    H.g.
    Jan Dekker

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ondertussen de uitslagen en fotos van het zand en de blubber in Griekenland gezien. Super dat jullie er zo goed door zijn gekomen.

    Fotos: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.220148548058845.54488.218466721560361&type=3 (van Datsun adventures)

    BeantwoordenVerwijderen